Veïnats. Tema de la nova edició del Teatre de BarraVecinos. Tema de la nueva edición del Teatre de Barra

15à EDICIÓ DEL CONCURS D’ESPECTACLES DE TEATRE DE BARRA

Veïnats

1-Convocatòria

L’Editorial Òrbita convoca el tretzè concurs de textos per espectacles de Teatre de Barra.

2- Tema: “VEÏNATS”

Un nadó que plora, la bronca habitual dels pesats del cinquè, un “polvo” sorollós de la parella que s’acaba de mudar…. ara no tinc sal, no has pagat l’escala, sempre deixa la bici al replà, m’he deixat les claus, m’obres?

Coincidim a l’ascensor, al portal, a l’escala, de vegades som íntims amics, d’altres perfectes desconeguts, encara que compartim un mateix sostre, un carrer, un barri. Són els nostres veïnats, sorollosos, xafarders, indiferents, hostils, amables…

Vos proposem aquesta vegada una mirada cap a dintre, a les vostres cases, el vostre veïnat, els patis de llum, les porteries i els ascensors, tot és vàlid per generar situacions divertides, dramàtiques, quotidianes, corprenedores… I aquestes situacions les heu de recrear, com sempre, entre dos personatges i al voltant de la barra d’un bar.

 3- Condicions tècniques

3.1 L’acció ha de transcórrer, obligatòriament, en un bar. El text ha de ser anònim (presentat sota pseudònim) i estar escrit per a dos intèrprets, en llengua catalana o castellana. La representació de l’obra no pot durar més de 15 minuts.

3.2 El text ha de ser inèdit, és a dir, mai publicat, i mai representat a les Illes Balears. En el cas de que hagi estat representat a d’altres comunitats autònomes o països, és obligatori que si fos triat, l’equip artístic (actors i director) siguin professionals i nascuts o residents a les Illes Balears.

3.3 El text s’haurà de presentar en un arxiu PDF  en lletra Arial a cos 12. No haurà d’estar escrit en majúscules i les acotacions explicatives hauran d’estar en cursiva.

3.4 Cada participant només pot presentar una obra.

4- Participants

L’accés a aquesta convocatòria és lliure. No s’estableix cap condició d’edat, de residència ni de vinculació a cap sector o activitat professional concreta.

5- Jurat

El jurat estarà presidit per un representant d’Òrbita Editorial i format per un mínim de tres vocals, triats per l’editorial amb el criteri de professionalitat o prestigi reconegut en l’àmbit professional o cultural de la matèria establerta. Hi actuarà com a secretari (amb veu i vot) un membre de l’editorial.

6- Presentació de sol·licituds: requisits, terminis i documentació

6.1 El termini de presentació dels texts acaba a les 23’55 h del diumenge 8 de setembre de 2019. Tota la documentació s’haurà d’enviar, obligatòriament, via correu electrònic a l’adreça: orbitaeditorial@gmail.com.

6.2 El concursant haurà de crear una adreça de correu electrònic a l’efecte on consti el seu pseudònim (i on, en cap cas no es pugui identificar qui és la persona participant). Des d’aquesta adreça haurà d’enviar un missatge i indicar el pseudònim a l’assumpte i en el qual adjuntarà un arxiu que contingui l’obra que presenta a concurs. Aquest arxiu estarà identificat amb el títol de l’obra.

7- Selecció i desenvolupament

7.1 Un cop finalitzat el període d’inscripció, el jurat llegirà tots els textos presentats i es reunirà el dilluns 16 de setembre, a porta tancada, per seleccionar els  textos que seran representats, fins a un màxim de 5. Abans de les 17 h d’aquell dia, es penjarà al web d’òrbita EDITORIAL i al seu FACEBOOK el títol dels textos finalistes. A partir d’aquell moment, els participants finalistes disposaran de 24 hores, és a dir, fins les 23.55 h del 17 de setembre de 2019, per a posar-se en contacte amb l’organització, a través del mail d’ÒRBITA o del telèfon 638221173 i identificar-se. En cas de que no s’hagi identificat cap autor quedarà automàticament inclòs el sisè text millor valorat pel jurat.

7.2 El jurat es reserva el dret de afegir o excloure un text si ho considera adient en funció de la qualitat dels originals presentats. En tal cas s’afegirien o llevarien els establiments que fossin necessaris per acollir la totalitat dels muntatges.

7.3 Els participants finalistes disposaran fins al 09 d’octubre per preparar la representació de l’obra. Poden seleccionar un director per dirigir la seva proposta o dirigir-la ells mateixos. Així mateix, l’elecció dels dos actors és lliure. En qualsevol cas, els actors i el director escollits han de ser professionals.

7.4 L’organització assignarà el bar a cada obra seleccionada, sempre tenint en compte les necessitats tècniques i les peculiaritats de cadascuna. Es farà un assaig general el dimecres 09 d’octubre.

7.5. Les 5 obres seleccionades es representaran durant 6 DIJOUS consecutius, els DIJOUS 10, 17, 24 i 31 d’octubre i 7 i 14 de novembre de 2019 . Cada dijous es realitzaran 4 representacions consecutives de cada obra amb el següent horari: 20’00, 20’35, 21’10 i 21’45h. El públic assistent valorarà de 0 a 10 les obres i els intèrprets en una butlleta preparada a l’efecte.

7.6 L’organització es reserva el dret de prorrogar el calendari de representacions si les circumstàncies ho exigeixen i ho permeten.

7.7 El nom de tots els guanyadors es donaran a conèixer, una vegada l’organització hagi conclòs l’escrutini, el dissabte 16 de novembre  de 2019,  en un acte públic al teatre municipal Mar i Terra, on es representaran les obres finalistes.

7.8 És obligatori, per a totes les companyies finalistes, participar en la final del Mar i Terra.

8- Pagaments i Premis

8.1 S’estableixen quatre premis:

Premi al millor text

Premi a la millor actriu.

Premi al millor actor.

Premi a la millor obra.

8.2 El premi al millor text serà atorgat pel jurat responsable de llegir els textos presentats.

8.2 Els premiats rebran el tamboret del Teatre de Barra com a guardó.

8.3 L’entrada per a cada representació costarà 3’5 euros. Del total recaptat, un cop descomptades les despeses relatives a contractació i seguretat social dels actors, es faran les següents particions: El 30% per Òrbita Editorial i el 70 % de la recaptació es repartirà a parts iguals entre les 5 companyies. De la part que li pertoca a cada companyia, el director en cobrarà una sisena part, el dramaturg una altra sisena part, i els actors dues sisenes parts.

8.4 La recaptació de la final del Mar i Terra, l’entrada a la qual costarà 15 euros, un cop descomptada la part corresponent a l’Ajuntament, es dividirà a parts iguals entre les 5 companyies, amb les mateixes proporcions que la recaptació dels bars.

9- Altres determinacions

9.1 ÒRBITA EDITORIAL es reserva el dret, en funció de la qualitat dels textos presentats, de publicar aquells textos que li semblin interessants des del punt de vista literari, encara que no es representin.

9.2 Els dramaturgs cedeixen els seus drets d’autor a ÒRBITA EDITORIAL, que publicarà un recull de totes les obres finalistes. Així mateix, ÒRBITA EDITORIAL tindrà l’exclusivitat de programar les representacions que consideri adequades de les obres finalistes durant les dues temporades següents.

9.3 Un cop acabat el Teatre de Barra i quan ORBITA EDITORIAL programi la representació de les obres finalistes a qualsevol espai de les Illes Balears o a d’altres comunitats autònomes, els actors rebran la part proporcional del 66% recaptat, amb un caché mínim de 80 euros. Els autors rebran el 10% de la quantia que cobri l’actor contractat per aquella funció. Aquest 10% anirà a càrrec dels beneficis d’ÒRBITA EDITORIAL (34% de la recaptació), i, en cap cas, minvarà el caché dels actors.

9.4 ÒRBITA EDITORIAL pot introduir les modificacions que consideri convenients en el desenvolupament del concurs per al seu bon funcionament i ha de resoldre totes les qüestions que puguin sorgir pel que fa a la interpretació de les bases.

9.5 La participació en aquesta convocatòria implica l’acceptació estricta de totes les bases, de manera que se n’exclouran les inscripcions que no compleixin les condicions en la forma establerta.

9.6 ÒRBITA EDITORIAL no es fa responsable de les opinions ni de les imatges o dels continguts inclosos a les obres admeses a concurs ni s’hi identifica necessàriament. En qualsevol cas, no s’admetran a concurs.

2 comentaris a “<!--:ca-->Veïnats. Tema de la nova edició del Teatre de Barra<!--:--><!--:es-->Vecinos. Tema de la nueva edición del Teatre de Barra<!--:-->”

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra