Projecte: Paraula d’Auster, segon llibre escrit pels lectorsProyecto: Paraula d’Auster, segundo libro escrito por los lectores

Òrbita editorial ha posat en marxa la seqüela d’un dels seus projectes editorials més exitosos, l’objectiu del qual va ser aconseguir publicar un llibre escrit pels mateixos lectors. El títol d’aquella primera experiència fou Anit vaig somiar que Paul Auster era Déu, i aquesta continuació es titularà Paraula d’Auster.

El procediment és exactament el mateix que l’anterior; i la intenció, repetir el resultat.

La idea és que els lectors ens enviïn els seus texts (curts: no més de 1.500 paraules) explicant experiències personals, familiars, sempre en primera persona. Fragments de la seva vida, tal vegada íntims, potser inexplicables, dramàtics, descabellats, domèstics, costumistes, divertits o, simplement, estranys.

Volem aconseguir una autèntica crònica social amb valor etnogràfic, que retrati els costums, tradicions i endemismes dels nostre poble, de les nostres Illes, explicat pels seus mateixos protagonistes, els ciutadans. Vostès.

La primera vegada no va ser una idea original, i lògicament tampoc ho és ara. El referent, i per això el nostre agraït homenatge al títol, és Paul Auster i el seu llibre Creía que mi padre era Dios. El concepte és el mateix, però ara volem que siguin els lectors balears aquells que escriguin les seves pròpies històries. Personals i a l’hora representatives de la nostra cultura i el nostre entorn. La nostra idiosincràsia.

Els texts es publicaran en català, però ens els podeu enviar també en castellà. Si un d’aquests resulta seleccionat seria traduït respectant l’escrit original. Mai no es publicaria res sense el consentiment i vistiplau del seu autor.

Els texts triats, que formaran part del llibre, seran corregits ortoestilísticament, per tal de donar-li coherència al conjunt, però respectant sempre les formes i el fons originals. I sempre serà supervisat per l’autor.

El resultat ha de ser un llibre: Paraula d’Auster, escrit pels lectors. A totes les llibreries de les Illes en podeu trobar encara l’anterior obra: Anit vaig somiar que Paul Auster era Déu, per si en voleu conèixer de primera mà el resultat de participar en aquesta aventura editorial,

Si t’agrada l’idea pots participar i ser el coautor d’aquesta obra col·lectiva.

Com, quan i a on

Ja està en marxa el projecte de llibre col·lectiu Paraula d’Auster, seqüela de Anit vaig somiar que Paul Auster era Déu, que l’editorial Òrbita vol fer realitat amb les històries que ens enviïn els mateixos lectors.

Us expliquem com va la cosa i com podeu participar-hi.

Característiques, condicions i normativa del projecte:

No cerquem texts de professionals de l’escriptura, sinó narracions de ciutadans. Això no exclou escriptors o periodistes. No totes les persones són escriptors, però tots els escriptors són persones. De manera que tothom pot enviar el seu text com a ciutadà que escriu, sigui o no escriptor.

El relat ha d’estar escrit en català. En cas contrari serà traduït. La traducció serà revisada per l’autor abans de ser publicada.

No hi ha una extensió mínima i no pot superar les 1.500 paraules.

Ha d’estar escrit en primera persona, però pot incloure diàlegs si així ho considera l’autor.

Han de ser històries reals. No ficció.

Han de ser històries, anècdotes o curiositats esdevingudes a territori balear o directament relacionades.

Ha de portar un títol.

El relat es publicarà signat per l’autor. Inclourà població allà on viu. Exp: Pep Roig (Llubí).

La direcció editorial estructurarà el llibre en blocs temàtics per agrupar els diferents relats. Aquests apartats es decidiran en funció dels continguts dels texts finalment seleccionats. Tot i així, Òrbita es reserva la opció de no compartimentar el llibre i únicament fer una publicació de relats per ordre alfabètic o qualsevol altre. Tot dependrà del material final.

No hi ha restriccions de participació. Poden enviar texts persones de qualsevol edat. Cada persona pot enviar tants de texts com vulgui.

Si l’autor té alguna imatge fotogràfica relacionada amb el fet narrat o d’algun dels personatges, la pot enviar.

De moment no hi ha una data màxima de lliurament de texts. Arribat el moment es farà pública i es tancarà el termini. L’estiu de 2020 és inicialment el període previst per fer-ho, però no és definitiu.

Enviar els texts a:

orbitaeditorial@gmail.com

javiermatesanz@fancine.es

De tots els texts enviats, l’editorial Òrbita en seleccionarà els que consideri que encaixen millor en les característiques de la publicació i que compleixen amb uns mínims qualitatius.

L’editorial es reserva el dret a corregir ortoestilísticament els texts per dotar de certa coherència el conjunt i garantir la correcció dels escrits.

Tots els texts seleccionats seran revisats pels seus autors abans de ser publicats.

Els autors cediran els drets de publicació dels seus escrits abans de ser publicats. De fet, enviar el seu text per participar-hi implica la cessió implícita d’aquests drets. També per poder fer-ne promoció d’ells als mitjans de comunicació i a les xarxes socials com a part del producte final, el llibre.

Òrbita signarà un document de compromís i cessió de drets amb cadascú dels autors que hagin de veure publicats els seus texts.

Ho podeu consultar tot aquí:

Facebook: Órbita García

Telf de contacte: 630 956 630

javiermatesanz@fancine.es

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra