La veritable història del Reis d’Orient al Teatre Catalina VallsLa verdadera historia de los Reyes Magos en el Teatre Catalina Valls

Després de convertir-se l’any passat en l’obra més sol·licitada i també la més vista del programa municipal Tot i Molt, el muntatge infantil Els desorientats Reis d’Orient torna a les cartelleres de Palma aquest Nadal. La veritable història de com i per què els tres Reis d’Orient es convertiren en els tres Reis Mags pot veure’s aquest cap de setmana i el següent (dissabtes 14 i 21 a les 18 hores i els diumenges 15 i 22 a les 12 hores) al Teatre Catalina Valls de Palma.

Un espectacle per a tota la família que, interpretat per Rafel Ramis, Alex Tejedor i Josep Mercadal, a partir d’un conte original de Javier Matesanz (editat per Òrbita Editorial i a la venda en aquesta pàgina), ens explica l’origen d’aquesta tradició nadalenca dels Reis d’Orient i els seus regals.

Es tracta d’un muntatge molt participatiu, allà on els nins tenen un protagonisme actiu i interactuen amb els intèrprets fins i tot a sobre de l’escenari. Projeccions, música original i fins i tot efectes especials completen aquest espectacle concebut per a nins d’entre 3 i 10 anys, però que fascina també als més grans amb la seva proposta lumínica i musical. Més de 2.000 persones l’han vista ja des de la seva estrena el passat Nadal de 2012.

Amb sorprenents solucions escèniques i la participació de tots els presents, Els desorientats Reis d’Orient ens conta com Gaspar, Melcior i Baltasar parteixen cap a Betlem seguint una estrella, però en tornar estan d’allò més distrets. Obsessionats amb un joc de taula que han comprat durant el viatge i que els roba el temps que normalment dedicaven a governar i atendre el seu poble. Han quedat com desorientats, i han deixat de banda les seves obligacions. Només juguen i dormen. S’han tornat uns reis ganduls, i el seu poble està molt preocupat. Però els nins troben una solució als problemes que els seus pares no saben resoldre: un pla que canviarà per sempre els seus estimats tres Reis d’Orient.

I aquesta podria ser – encara que es tracta d’una dada poc fiable- la veritable història dels Reis d’Orient. De com i per què es convertiren en els tres Reis Mags.

Rafel Ramis, que actualment és també un dels protagonistes d’Herodes Rei, s’alterna amb Alex Tejedor en el paper protagonista del Rei Gaspar, sempre acompanyats per Josep Mercadal com a patge reial. I tots els actors coincideixen en una mateixa cosa: “es tracta d’un treball molt exigent, però molt divertit, perquè has d’utilitzar tota la teva energia per estar a l’alçada del públic, que s’hi aboca de manera desbordant”. “Gaudim com a nins, i crec que això és el que els hi transmetem a ells, que literalment ens envaeixen a cada nova funció”.Después de convertirse el año pasado en la obra más solicitada y más vista del programa municipal Tot i Molt, el montaje infantil Els desorientats Reis d’Orient vuelve a las carteleras de Palma estas Navidades. La verdadera historia de cómo y por qué los tres Reyes  de Oriente se convirtieron en los tres Reyes Magos puede verse este fin de semana y el siguiente (sábados 14 y 21 a las 18 horas y domingos 15 y 22 a las 12 horas) en el Teatre Catalina Valls de Palma.

Un espectáculo para toda la familia que, interpretado por Rafel Ramis, Alex Tejedor y Josep Mercadal, a partir de un cuento original de Javier Matesanz (editado por Òrbita Editorial y a la venta en esta página), nos explica el origen de esta tradición navideña de los Reyes Magos.

 

 

Se trata de un montaje muy participativo, donde los niños tienen un protagonismo activo e interactúan con los intérpretes incluso sobre el escenario. Proyecciones, música original y hasta efectos especiales completan este espectáculo concebido para niños de entre 3 y 10 años, pero que fascina también a los mayores con su propuesta lumínica y musical. Más de 2.000 personas la han visto ya desde su estreno en las pasadas Navidades de 2012.

Con sorprendentes soluciones escénicas y la participación de todos los presentes, Els desorientats Reis d’Orient nos cuenta como Gaspar, Melchor y Baltasar salen de viaje hacia Belén siguiendo una estrella de camino a Belén. Pero a la vuelta regresan de lo más distraídos. Obsesionados con un juego de mesa que se han comprado y que les roba todo el tiempo que normalmente dedicaban a gobernar y atender a sus pueblos. Están como desorientados, y han dejado de lado sus obligaciones. Solo juegan y duermen. Se han convertido en unos reyes gandules, y el pueblo está muy preocupado. Pero los niños encuentran una solución a los problemas que sus padres no saben resolver. Un plan que cambiará para siempre a sus queridos Reyes de Oriente.

Y esta podría ser – aunque se trata de un dato poco fiable- la verdadera historia de los Reyes de Oriente. De cómo y por qué se convirtieron en los tres Reyes Magos.

Rafel Ramis, que actualmente es también uno de los protagonistas de Herodes Rei, se alterna con Alex Tejedor en el papel protagonista del Rei Gaspar, siempre acompañados por Josep Mercadal como paje real. Y todos los actores coinciden en lo mismo: “se trata de un trabajo muy exigente, pero muy divertido, pues debes utilizar toda tu energía para estar a la altura del público, que se entrega de manera desbordante”. “Disfrutamos como niños, y por eso creo que se lo contagiamos a ellos, que literalmente nos invaden a cada nueva función”.

 

 

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra