Pròximament: LíquidaPróximamente: Líquida

Així com quan ha passat el cometa queda un rastre a l’espai,  el solc de la seva trajectòria dibuixat a l’univers, vam decidir anomenar Coa de cometa a la nova línia editorial que enceta ÒRBITA EDICIONS dedicada, per suposat, a les novel·les gràfiques. Aquest gènere que és una unió màgica de literatura i dibuix, de paraules i imatges, l’encetem amb la mateixa autora, Marta Miralles, amb la que vam començar la col·lecció de narrativa. I per quadrar el cercle, ho fem amb una temàtica molt estimada a la nostra editorial; la mirada femenina sobre el món.  La sensibilitat d’una dona analitzant el seu entorn, el territori íntim i alhora quotidià de la seva existència.  El títol: Líquida.

Als 40 anys és moment de fer balanç i la protagonista narradora ho fa, en clau molt personal, mentre transcorr un estiu davant del mar.  El relat, filat com un monòleg interior, desordenat i anàrquic, com són els nostres pensament íntims, deambula pels racons i emocions d’una dona que s’ausculta i s’escolta. «Em relaxa mirar la banalitat del món»,  sentencia casi al principi.  I és cert que analitza les convencions socials, sovint estúpides quan hom les observa de tant a prop,  però  també examina sense pietat les seves contradiccions , els seus fantasmes, els seus anhels, els projectes que ja no podrà acomplir.

Potser les dones tornen invisibles als 40 anys, però la ploma de Marta Miralles no ho és pas, d’invisible, més aviat és vigorosa i suggeridora, i des d’òrbita volem, com sempre,  portar el nostre granet de sorra, el solc a la coa del Cometa, per lluitar contra aquesta invisibilitat per donar veu i pinzell a les dones de la nostra societat.

1 comentari a “<!--:ca-->Pròximament: Líquida<!--:--><!--:es-->Próximamente: Líquida<!--:-->”

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra