Estrena del curt “El somni efímer” de Toni Bestard i presentació del llibre “L’home que pintava pel·lícules”Estreno del corto “El somni efímer” de Toni Bestard y presentación del libro “L’home que pintava pel·lícules”

Òrbita editorial presenta la seva darrera novetat editorial per aquestes festes nadalenques. Es tracta del llibre Rafel Ruiz. L’home que pintava pel·lícules, el nou treball dels germans Verònica i Tomeu Fiol, autors de Els cinemes de Palma, editat fa ara dos temporades per Òrbita amb gran èxit de vendes i de crítica.

La presentació es durà a terme el proper dijous dia 14 de desembre a la Sala Rívoli de Palma, a partir de les 20:30 hores (entrada lliure), i es farà amb un programa doble que inclourà la presentació del llibre i la projecció del nou documental documental de Toni Bestard: El somni efímer, que també està dedicat a Rafel Ruiz.

De fet, al llibre s’inclou un link i un codi QR que permetrà als lectors veure el curtmetratge documental online.

Un curtmetratge que, atesa la trajectòria del realitzador, que ha estat tres vegades candidat als Goya, no seria d’estranyar que tornés a competir enguany per l’estatueta.

El llibre és un assaig que repassa la vida i obra del cartellista dels cinemes de Palma, Rafel Ruiz, que durant dècades fou l’únic artista dedicat a la promoció del cinema pintant els cartells que anunciaven les pel·lícules a les façanes de Ciutat. Un ofici avui desaparegut.

L’obra inclou un repàs introductori als artistes més destacats d’Espanya en el terreny del cartellisme, a Gabriel Palmer, qui fou mestre del Ruiz, i una extensa mostra de l’obra de l’autor, a més d’una llarga entrevista amb gran quantitat d’anècdotes, curiositats i informacions sobre la vida i obra de l’artista.

Els assistents podran gaudir d’un aperitiu i d’una sessió de signatura de llibres per part dels autors.

 

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra