Qui som

foto-grup-orbita

 
 

Vicente García

vicente_garcia

Vicente García (Palma de Mallorca, 1971) du vinculat al món editorial des de fa vint anys. Diplomat com a Tècnic d’Empreses i Activitats Turístiques, no va trigar molt en adonar-se que la indústria del turisme no era el que més l’atreia i va decidir centrar-se en el món de la narrativa vinculant-se al còmic i la literatura. Habitual de programes de ràdio i fundador de la revista d’informació sobre còmic Dolmen, ha col·laborat per a diverses editorials nacionals i internacionals.
 
 
 
 
 
 

Javier Matesanz

javier_matesanz

Javier Matesanz Mateu (Eivissa, 1968) és periodista de professió. Es llicencià en Ciències de la Informació a la Universitat Complutense de Madrid l’any 1992. Ha estat redactor de Cultura, Sanitat i Educació del Diari de Balears durant gairebé una dècada. Posteriorment va crear l’empresa editora Edicions de Fusta, amb la qual va editar i dirigir revistes de referència com ara el Fancine i Fanteatre. Ha fet crítica cinematogràfica i teatral a diferents mitjans de comunicació de les Illes: Ib3 Ràdio, Ona Mallorca, Televisió de Mallorca, Diari Última Hora i Diari de Balears.

Ha fet durant anys classes d’Història del Cinema per alumnes de l’ESO i ha estat presentador de diferents espais televisius i radiofònics relacionats amb la cultura audiovisual i teatral. És autor i director teatral, i ha estrenat sis muntatges en la darrera dècada. Ha publicat algunes de les seves obres, així com “Petita història del cinema. Un repàs bàsic a la breu trajectòria del setè art”, el conte “Els desorientats reis d’Orient” i el llibre televisiu “Una más en la familia. Un paseo nostálgico por las series televisivas de los 70”, co escrit amb el seu germà Enrique Matesanz.
 

Natàlia Rabassa

natalia_rabassa

Llicenciada en ciències econòmiques i empresarials, té un postgrau en gestió cultural per la Pompeu Fabra.

És la coordinadora del programa cultural Art Jove del Govern de les Illes Balears des del 2001. Com a crítica de cinema escriu a la revista Fancine (ara Aficine) des del 2003 i ha treballat al programa de ràdio Cinemal·loqui del 2009 al 2012. També ha col·laborat com a periodista i crítica literària a diferents mitjans escrits (Hiperbòlic, Veu de Sòller, Sòller,,,i radiofònics (Ona Mallorca, Ràdio Jove). Des del 2011 també es dedica a tasques de traducció i correcció d’estil. L’any 2012 és la presidenta d’ÓRBITA editorial